Strona głównaPolityka Prywatności

Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

I. Postanowienia ogólne
1. Administrator danych osobowych
BELHURT S.C, pod adresem ul. Tadeusza Kościuszki 175, 50 - 438 Wrocław, NIP: 8961578744 , REGON:
380266901, która prowadzi Sklep Internetowy www.belhurt.pl, dalej w skrócie BELHURT.
II. Przysługujące prawa
1. Masz możliwość skorzystania z uprawnień tj. prawa żądania dostępu do danych osobowych, sprostowania,
usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, wyrażenia sprzeciwu wobec
przetwarzania danych - zależy od podstaw prawnych, na których oparte jest konkretne przetwarzanie, a także
celu i sposobu przetwarzania danych w granicach określonych według art. 15-22 RODO.
2. Przysługuje Ci również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych
osobowych w państwie członkowskim pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego
naruszenia. Organ nadzorczy w Polsce: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO), ul. Stawki 2,
00-193 Warszawa.
III. Zabezpieczenie danych osobowych
1. Belhurt stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzania danych osobowych.
2. Dostęp do danych osobowych mają wyłącznie osoby upoważnione do ich przetwarzania oraz zobowiązane
do zachowania tych danych w poufności.
3. Odpowiednimi działaniami możesz sam przyczynić się do zwiększenia bezpieczeństwa swoich danych, np.
poprzez częstą zmianę hasła dostępowego, stosowanie kombinacji cyfr, liter i innych znaków w tych hasłach,
unikanie powtarzania hasła, bądź uwzględniania w nim Twoich danych takich jak imię, nazwisko, data
urodzenia, bądź ich składowe.
IV. Cele w jakich przetwarzamy Twoje dane osobowe
1. Przekazywanie informacji na temat zamówienia usługi / produktu / realizacja złożonego zamówienia – na
podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO. Korzystamy z Twoich danych osobowych, aby wykonać zobowiązania na
mocy zawartej umowy (np. dostarczenie zamówionego produktu, obsługa reklamacji itp.).
2. Kontaktowanie się w sprawie oceny produktu lub usługi lub w celu uzyskania informacji zwrotnych po
wykonaniu zamówienia lub świadczeniu usługi na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. Korzystamy z Twoich
danych osobowych, aby skontaktować się w celu uzyskania informacji zwrotnych na temat zamówionego
produktu lub usługi.
3. Informowanie o zmianach usług i komunikacja w innych celach – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.
Wykorzystamy Twoje dane aby przesyłać Ci aktualne informacje na temat naszych usług i odpowiadać na
Twoje pytania.
4. Przegląd Twoich poprzednich zakupów i historii aktywności na naszej stronie w celu przesłania ofert
specjalnych lub dostosowania serwisu do Twoich potrzeb na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. Korzystamy
z Twoich danych osobowych, aby przesłać oferty specjalne i dostosować sposób korzystania z usług
oferowanych w sieci.
V. Odbiorcy danych
1. Belhurt udostępnia Twoje dane osobowe tylko takim podmiotom i organizacjom, które je chronią i postępują
zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa o ochronie danych osobowych. Twoje dane mogą być
przekazane następującym odbiorcom:
a) operatorom pocztowym, kurierom i dostawcom, w przypadku, gdy będzie to niezbędne do realizacji
dostawy na Twoją rzecz;
b) podmiotom prowadzącym działalność księgową, doradczą;
c) podmiotom obsługującym płatności elektroniczne lub karty płatnicze w zakresie niezbędnym do obsługi
płatności realizowanej przez Ciebie, a także obsługi ewentualnego zwrotu zapłaconych kwot (kiedy np.
odstąpisz od umowy).
d) podmiotom lub instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa np.
organom ścigania w razie wystosowania przez nie żądania udostępnienia danych, na odpowiedniej
podstawie prawnej (np. dla potrzeb toczącego się postępowania karnego);
e) Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway. Mountain View, CA 94043, USA;
f) Google Ireland Ltd. Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland.
VI. Przekazywanie do krajów trzecich
Z wyjątkiem przypadków opisanych w Polityce nie przekazujemy Twoich danych osobowych odbiorcom z
siedzibą poza Unią Europejską lub Europejskim Obszarem Gospodarczym. Opisane w tym dokumencie
rodzaje przetwarzania danych skutkują przekazaniem danych na serwery Google LLC. Niektóre z tych
serwerów znajdują się w USA. Dostawca Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA
94043.

Zarządzaj cookies Akceptuję
Dbamy o Twoją prywatność

Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji. 

Dbamy o Twoją prywatność

Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji. 

Zarządzaj cookies

Niezbędne pliki cookie

Korzystanie przez nas z niezbędnych plików cookie jest konieczne dla prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Pliki te są instalowane w szczególności na potrzeby zapamiętywania sesji logowania lub wypełniania formularzy, a także w celach związanych ustawieniem opcji prywatności.

Analityczne pliki cookie

Analityczne pliki cookie umożliwiają sprawdzenie liczby wizyt i źródeł ruchu w naszym serwisie. Pomagają nam ustalić, które strony są bardziej, a które mniej popularne, i zrozumieć, jak użytkownicy poruszają się po stronie. Dzięki temu możemy badać statystki i poprawiać wydajność naszej witryny. Informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane, nie mają więc na celu ustalenia Twojej tożsamości. Jeśli nie zezwolisz na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedziłeś naszą stronę internetową.

Funkcjonalne pliki cookie

Funkcjonalne pliki cookie zapamiętują i dostosowują stronę do Twoich wyborów, np. preferencji językowych. Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o niezbędnych i funkcjonalnych plikach cookie, jednak spowoduje to, że niektóre części witryny mogą nie działać prawidłowo.

Reklamowe pliki cookie

Reklamowe pliki cookie pozwalają na dopasowanie wyświetlanych treści reklamowych do Twoich zainteresowań, nie tylko na naszej witrynie, ale też poza nią. Mogą być instalowane przez partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Na podstawie informacji z tych plików cookie i aktywności w innych serwisach jest budowany Twój profil zainteresowań. Reklamowe cookies nie przechowują bezpośrednio Twoich danych osobowych, ale identyfikują Twoją przeglądarkę internetową i sprzęt. Jeśli nie zezwolisz na stosowanie tych plików cookie, dalej będziemy mogli wyświetlać Ci reklamy, jednak nie będą one dopasowane do Twoich preferencji. Zobacz jak Google używa tych danych. Możesz zrezygnować ze wszystkich spersonalizowanych reklam w ustawieniach reklam, lub z wybranych firm na stronie www.aboutads.info.

Powered by eBiznes.pl